Luksus lemonade

Grøn pesto

En pesto kan bruges til alverdens ting! I en pastaret, i sandwichen, på pizza, som fyld i en kyllingfilet, som dip eller i æggemuffins. Det er vidst kun fantasien, som sætter grænsen 🙂 Det er første gang, at jeg laver min egen pesto, og hvor er det bare lækkert! Jeg er så fan af, at man ved lige præcis, hvad der er i. Så den er fri for E-numre og konserveringsmidler – og hvad man ellers kan finde af mærkelige ting på tilsætningslisten…. Denne pesto er ret traditionel og passer som skrevet til nærmest alt. Den er utrolig nem at lave, så det er bare med at komme igang 😀

Grøn pesto (1 stor glas)


50 g pinjekerner

2 store håndfulde frisk spinat

1 stort bundt basilikum

40 g parmesan (jeg brugte Grana Padano)

1 fed hvidløg

Saft fra en ½ citron

Ca. 0.75 dl olivenolie

Salt og peber

  • Skold et glas.
  • Rist pinjekernerne på en varm, tør pande. Tag dem af varmen, når de er blevet gyldne.
  • Tilsæt pinjekerner, spinat, basilikum, parmesan, hvidløg og citronsaft til en blender. Blend det. Lidt efter lidt tilføjer du olie til du opnår en ønsket konsistens.
  • Smag til med salt, peber og måske lidt mere citronsaft.
  • Hæld nu pestoen over i det skoldede glas. Hæld lidt olivenolie over pestoen (det bevarer pestoen bedre) og sæt et tætsluttet låg på glasset.
  • Opbevares på køl i 1 uge.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksus lemonade