Nemme æggemuffins
Æggemuffins er en rigtig dejlig ting. De kan bl.a. bruges som morgenmad (e.v.t. til noget ristet brød), på brunchbordet, picnicturen, madpakken eller den nemme løsning til aftensmadsbordet. Egentlig kan man tilsætte lige det, som man har i køleskabet. Det var det, som jeg gjorde. Så hvis du ikke liiiige har pesto eller bare vil lave dem simple, så kan du sagtens udelade både pesto og solsikkekerner – eller en tredje ingrediens. De kommer nok til at smage rigtig godt alligevel! 🙂 Hvis de skal bruges til madpakken, så kan de sagtens laves dagen før.
Nemme æggemuffins (9 stk)
1 rød snackpeber
4 hele soltørret tomater (eller hakket soltørret svarende dertil)
½ rødløg (lille)
Lidt chorizo (enten en hel pølse eller pålæg)
2 spsk hytteost
4 store æg
Lidt revet parmesan som topping
1 spsk grøn pesto (e.v.t. hjemmelavet pesto)
1 spsk solsikkekerner
Peber og salt
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær peberfrugten, de soltørret tomater og rødløget i små stykker.
- Skær chorizo pølsen/pålægget i små stykker.
- Bland hytteost, æg, peberfrugt, rødløg og salt peber i en skål.
- Hæld æggeblandingen i en oliesmurt silikone muffinsform (se billede).
- Rist solsikkekerner på en varm, tør pande til de er gyldne.
- Riv parmesan.
- Læg lidt chorizo, hakket soltørret tomat, solsikkekerner og parmesan på hver muffin.
- Bag dem i ovnen i ca. 12 min (eller til ægget har sat sig. Stik en gaffel i for at tjekke).
Inden ovnen..
Ingen kommentarer endnu