Rabarberkompot (uden tilsat sukker)

Koldhævede boller

IMG_20160612_101709

Der er bare ikke noget bedre end en søndag morgen med friskbagte, lune boller. Det er desværre ikke så tit det sker mere herhjemme, da vi har super travlt for tiden. Men jeg må lige se, om jeg ikke liiige kan få bikset en dej sammen i næste weekend, for det tager virkelig ikke særlig lang tid med denne bolledej. Den skal nemlig ikke æltes overhovedet – og alligevel får man nogle luftige boller!

Koldhævede boller

1 l kold vand

20 g gær

500 g grahamsmel

500 g fuldkornshvedemel

150 g havregryn

2 tsk sukker

Et nip salt

Ekstra havregryn (eller andre gryn/kerner) til pynt

  • Vand, gær, sukker og salt blandes sammen.
  • Mel og gryn tilsættes, og dejen røres igennem til den er uden klumper.
  • Sæt nu skålen i køleskabet til hævning til næste dag.
  • Tænd ovnen på 230 grader.
  • Brug to våde skeer til at sætte bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg vendte lige bollen forsigtigt i havregryn inden.
  • Bollerne bages i 10 ved 230 grader, og de næste 10-20 min ved 200 grader.
  • Lyden skal være hul, når man slår i bunden af bollen for at være færdigbagt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberkompot (uden tilsat sukker)