Bananbrød med speltmel
På en café fik jeg et stykke bananbrød til min kaffe – det smagte virkelig godt, og det var første gang jeg stiftede bekendtskab med det. Jeg blev derfor nødt til at prøve det af derhjemme også. Det kom der det her brød ud af – Det er både sødt og bittert (fra den mørke chokolade), saftigt og helt igennem lækkert. Så hvis du har nogle virkelig slatne bananer, så smid dem ikke ud men lav dette overlækre bananbrød! For bananerne skal være overmodne. Det nytter ikke noget at gå hen og købe helt friske, grønne bananer – de er slet ikke søde nok og konsistensen bliver heller ikke god…
Bananbrød (1 stk)
2 spsk kokosolie
4 overmodne bananer
80 g mandler
50 g mørk chokolade
50 g kokossukker (eller andet sødemiddel, f.eks. honning)
3 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
Ca. 180 g speltmel (Man kan sagtens bruge noget andet mel..)
En smule salt
- Smelt kokosolien.
- Blend 3 af de 4 bananer i en food processer/blender – eller mos dem med en gaffel.. Den sidste banan skal bruges til toppen af brødet.
- Hak mandlerne groft og rist dem på en pande til de er gyldne.
- Hak chokoladen groft.
- I en skål blandes alle ingredienserne til en ensartet dej.
- Hæld dejen i en smurt form – jeg brugte en aflang brødform.
- For sjov lavede jeg nogle “swirls” af kanel på toppen af brødet – Hvilket ikke rigtig kunne ses efter bagningen…
- Flæk den sidste banan, som hvis du skulle lave en banana split 😉 Og læg den forsigtigt på toppen af dejen.
- Bag brødet i ca. 30 min ved 200 grader – Tjek evt. i slutningen af bagetiden om brødet er færdigt med en spisepind.
- Nyd det lunt eller koldt. Jeg foretrækker det lunt med smør 🙂 Man kan sagtens lune en skive eller to i mikroovnen i ca. 1 min tid.
Ingen kommentarer endnu