Shakshuka - Æg i stærk tomatsauce

Min elskede grød // del 1

Ja, det skal ikke være nogen overraskelse, at jeg elsker grød i alle afskygninger. Tit går jeg helt amok i toppings, ikke fordi jeg ikke kan lide den helt traditionelle grød, men fordi jeg bare ikke kan styre mig. Jeg har i dette indlæg opskriften på, hvordan jeg laver grød og så er der nogle forslag til, hvordan den kan gøres endnu mere spændende at spise. Alt, hvad jeg bruger til at toppe grødene med, er købt i Netto eller andre normale supermarkeder. Så man behøver ikke i nogle helse eller specialbutikker. Det her er første indlæg ud af to om grød 😀 Det næste bliver omkring forskellige grødvariationer.

Basis grød opskrift (1 portion)

1 dl gryn (Det kan være alt fra havre, rug, 5-korn.. Hvad du nu lige har)

2-2.5 dl mælk/vand (Jeg bruger for det meste mælk, da jeg synes, at grøden bliver mere cremet)

Salt

  • Bland gryn og væske i enten en gryde (hvis du koger det på komfur) eller i en skål (hvis du koger i mikroovn).
  • Komfur (på mellem varme): Sørg for det ikke brænder på, hvis du bruger mælk. Kog grøden til ønsket konsistens. Rør imens det koger. Det tager omkring 5 minutters tid.
  • Mikroovn (på højeste indstilling): Varm i 1 min, rør rundt, varm i 1 min, rør rundt… Til ønsket konsistens. Det tager også ca. 5 minutter.
  • Smag grøden til med salt.
  • Nu kan du så vælge, om du bare vil spise den, som den er…. Eller du kan spice din hverdagsgrød lidt op – det tager ingen tid! Nedenunder kommer jeg med nogle forslag!

 

 

5-grynsgrød toppet med kiwi, peanutbutter, skovbær/vaniljekompot, pekannødder, chiafrø, hampefrø og græskarkerner. 5-kornsgrynene er af mærket Kornkammeret, som ligeledes kan købes i mange almindelige butikker.

 

Havregrød toppet med banan, figne, et stykke 80% mørk chokolade, æble, chiafrø og hampefrø.

 

Havregrød toppet med natural yoghurt, gojibær, mandler, æblegrød og kakaonibs.

 

Havregrød toppet med natural yoghurt, blåbær (her frosne men friske er at foretrække), dulce de leche (kan købes på dåse), gojibær, chiafrø og hampefrø.

 

Havregrød toppet med crunchy peanutbutter, kakaonibs, æble og kanel.

 

Ruggrød toppet med æble, salte mandler, dulce de leche (kan købes på dåse) og natural yoghurt/skyr… Og jep, den kan sagtens spises i sengen 😉

 

Ruggrød toppet med friske figner, mandler, et stykke 80% mørk chokolade, æble/kanelkompot og hampefrø. Ruggryn kan man blandt andet finde i Netto fra Kornkammeret.

 

Ruggrød toppet med bagte blommer, morbær, hampefrø, kokos, gojibær og kakaonibs.

 

Havregrød toppet med forskellige sommerbær, kiwi, crunchy peanutbutter, kakaonibs, hampefrø og tørret jordbær.

 

Havregrød toppet med natural yoghurt, fersken, blåbær, hampefrø og tørret jordbær.

 

Havregrød toppet med jordbær, rabarberkompot (opskriften kan findes her på bloggen) og mandler.

 

Havregrød toppet med banan, blåbær, kanel, hampefrø, kakaonibs, chiafrø og peanutbutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shakshuka - Æg i stærk tomatsauce