Grønne frikadeller
Michala
Her er der en opskrift på frikadeller. De er dejlig krydret og tilsat lidt grøntsager, som også giver dem smag og en god sagtig midte. De er nemme at gå til og vil helt sikkert give glæde rundt om spisebordet! 🙂
Frikadeller (4 pers.)
1 stor håndfuld frisk spinat (eller optøet)
1 rødløg
2 fed hvidløg
500 g oksekød
1 snack peber
1 stor gulerod
3 spsk hakkede, soltørret tomater
2 æg
5 spsk havregryn
1 dl mælk
Ca. ½ tsk cayennepeber (Vurder selv hvor stærk du vil have dem)
2 tsk spidskommen
Salt og peber
Rapsolie
- Lynsteg den friske spinat i lidt olie indtil det lægger sig. Tag det derefter af varmen. Lad være med at rengøre panden, hvis du vil stege frikadellerne på panden.
- Kom kødet i en skål. Tilsæt spinaten.
- Hak rødløg fint (evt. i en minihakker) og pres hvidløgsfedene. Tilsæt det til kødet.
- Hak snack peberen fint, og riv guleroden. Tilsæt det til kødet.
- Tilsæt de soltørrede tomater, æg, havregryn, mælk, krydderier og rør rundt til du har en ensartet fars.
- Form nu farsen med en ske.
- Der er nu tre måder du kan tilberede dem på:
- Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem øverst i ovnen i ca. 25 min på 200 grader.
- Steg dem på en middelvarm pande med olie til de er gennemstegte.
- En tredje måde er at stege frikadellerne hurtigt på panden for at opnå den lækre stegeoverflade og derefter bage dem færdigt i ovnen i ca. 15 min på 200 grader.
Til venstre: pandestegte, til højre: ovnbagte.
Ingen kommentarer endnu